Hjem > Sommer & høst > Fiske


Fiske

- Opplev fjellets vakre farger på Haukeli!


Mange små tjern

Det er tilgang til ørretfiske i Kjelavassdraget som passerer bygda Vågslid, der flotte fiskevann ligger som perler på en snor. Dessuten er det en mengde små tjern i fjellet, på begge sider av dalen. Det er til sammen ca 70 fiskevann fordelt over et areal på 60 000 mål, så der kan en ivrig sportsfisker boltre seg i. Alt er kun innenfor ett fiskekortområde og de fantastiske naturopplevelsene kommer i tillegg, gratis!

Haukelifjell kan by på noe av det ypperste høyfjells sportsfiske en kan finne i Sør Norge!

Fiskekort blir solgt på Haukeliseter Fjellstue, Arbuvollen Fjellbutikk og Lindskog Autoservice.

Haukelifjell-Havradalseigedommen

Haukeli Jeger og Fiskarforeining (HJFF) sitt fiskekortområde dekkjer mellom anna vatna Mannevasstjønn, Mannevatn, Holmasjøen, Poddevatna og delar av Bordalsvatn, Sandvatn og Årmotvatni (sjå kart). Alle desse vatna er eit fiskekort.

Haukeliseter Fjellstue på Haukelifjell er eit godt utgangspunkt for fisketurar til dei fleste av desse vatna. Garnfiske (berre å få kjøpt på Haukeliseter Fjellstue, tlf. 35 06 27 77).

Vågslid Grunneigarlag

 Vannene er beskrevet i fiskeguide for området som kan ses her. Disse vannene ligger for det meste i nærhet til veien, fra Haukeliseter og østover nedover fjellet mot Botn. Av kart som dekker området er ”Haukelifjell” best egnet.
Også vannet som ligger rett ved Haukeliseter, Ståvatn, dekkes av Vågslid Grunneigarlag. Spør gjerne Haukeliseterpersonalet om tips til gode fiskeplasser i Ståvatn!

Fjellaure i størrelse på flere kg!

Fisken er av høy kvalitet, rød og fin, og mange har fått fjellaure i størrelse på flere kg. Fiskekort er å få kjøpt på Arbuvollen Fjellbutikk som ligger ved Arbuvollen som er StatoilHydro's feriested, kun 500 meter øst fra innkjørselen til Haukelifjell Skisenter.

Fiskeguiden viser hvor lett det er å få tilgang til et spennende og variert fiske i de mange vannene og vassdragene i kommunen, hele året. Om du fisker med sluk, spinner, flue eller mark, vil du alltid kunne finne et sted der forholdene er akkurat slik de skal være!

For de som liker å fiske på isen etter ørret, er de store vannene ei kilde til mat og trivsel hele vinteren. Om våren er fisket særlig godt etter isløysinga, dvs. tidlig i juni. Høyere til fjells vil isen vanligvis ligge til omlag 20.juni og ofte lenger.

Ellers er det en bra sesong fra juli og ut september.

Skit fiske!

Fiskeområde

Last ned fiskeguidenDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.