Hjem > Skiferie > Snø - KitingSnø - Kiting

Haukeliseter er en av Sør-Norges beste spots for å kite på snø. Rett utforbi fjellstuen ligger Ståvatn, med flotte kiteforhold ved de fleste vindretninger! For deg som er erfaren og ønsker en utfordring ligger Hardangervidda rett nord for Haukeliseter med flotte muligheter for langturer! (Mer om kitespots lenger ned)

I løpet av vinteren arrangerer Haukeliseter flere kitekurs for nybegynnere og dessuten to kitesamlinger som er åpne for alle interesserte. Alt dette annonseres under "aktuelle arrangementer" her til høyre.

For bedrifter/selskap som ønsker å ha kitekurs hos oss kan vi skreddersy et opplegg i sammarbeid med erfarne, IKO-kiteinstruktører. Kontakt resepsjonen for pristilbud.

Spots

Haukeliseter (Ø-SØ-S, V-NV)

Enkleste plassen å kite - rett utforbi restaurantvinduene! Godt med plass og variert med både flat is og alt fra lett kupert terreng til bratte fjellsider og skråninger. Nightkite-mulighter med spotlights ut over vannet. Spør resepsjonen for å få hjelp med ekstra spotlight. NB! Dersom du vil hoppe over badestampen, spør de som sitter i om forsikkring før du prøver deg!

Ståvann Vest (NØ-N-NV, SV)

Når det blåser nordavind blir det gjerne litt ustabilt på Haukeliseter. Da kjør du 1-2 km vestover. Når fjellsiden på nordsiden av veien flakker ut, stopper du - dersom du finner parkering. Skli ned på Ståvann og kos deg! Store, flate yter og en del terreng og fjellsider å fly ned. Fungerer antagligvis også bedre en Haukeliseter på SV-vind, da vinden kan passere fritt gjennom Ståvassdalen. Du kan ganske enkelt krysse deg hit fra fjellstuen dersom du ikke har bil eller dersom veien er stengt.

Pepparsteinen/Haukelitunellen Øst (Tunnell-effekt SV-V-NV, fungerer og bra på NØ-Ø-SØ)

7km vest for Haukeliseter, med parkering rett utenfor Haukelitunellen. Skli ned på vannet nord for veien og kjør igang! Kan være veldig stabil vind, tross ulendt terreng, troligvis takket være at vinden presses sammen mellom fjellene. Dette medfører og at det gjerne er mer vind her en andre steder når der blåser, særlig når det blåser vestlige vinder. Spot med flat is og morsomme skråninger på begge sider av vannet. Mulighet for ganske lange og fine nedkjøringer på Verjesteinsnutens sørside.

Hvis det ikke blåser skal du få med deg den nydelige toppturen på Verjesteinsnutens sør-øst side. Gå opp (og kjør ned) renna mellom de to store klippene på nordsiden av vannet. Gå forbi hytten på N-siden av vannet og rett opp bak den. Også mulighet for flotte nedkjøringer på samme side som veien, på Sveigeln: Gå opp fjellsiden som vender mot NV, omtrent 100m vest for (bak) tunnellåpningen.

Midtlæger/Haukelitunellen Vest (Østlige vinder sterke, NØ-Ø-SØ-S?-SV?-V)

På vestsiden av Haukelitunellen er det helt forskjellige værforhold som på østsiden! Det kan lett være 5 m/s forskjell på vindstyrke, innimellom så mye som 10! Hvis det blåser østavind er det som regel mer vind på denne siden av tunellen. Parker rett utenfor tunellen, eller noen km vest. Skli ned den bratte skråningen sør for veien. Lett kupert terreng med mange muligheter.

1. Mai helgen på Haukeli! - Presentert av www.turfilm.no from Kristian Knudsen on Vimeo.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.