Hjem > Aktør > Vasseventyret > Lives tjern - The pond of Live


Velkommen til Vasseventyret på Haukelifjell


Lives tjern - The pond of Live

Hardangervidda Nasjonalpark

  • Hardangervidda er Europas største høgfjellsplatå på ca 8,6 mill dekar - nesten en halv gang større enn Finnmarksvidda.
  • Den indre kjernen av Hardangervidda er Skandinavias største nasjonalpark* (utenom Svalbard)
  • Hardangervidda nasjonalpark er den største nasjonalparken i fastlands-Norge med sine 3422 km2 fordelt på fylkene Hordland, Buskerud og Telemark. I vest omfatter nasjonalparken områder som tilhører kommunene Odda, Ullensvang og Eidfjord, i øst Hol og Nore og Uvdal, og i sørøst Tinn og Vinje.
    Nasjonalparken ble opprettet i 1981, og halve arealet ligger på privat grunn.

Villreinen er viktig for Hardangervidda

Villreinen er uten sammenligning det viktigste dyret på vidda. Ikke lenge etter at isen trakk seg tilbake, inntok den svært så hardføre og uhyre tilpasningsdyktige villreinen Hardangervidda. Villreinen er på konstant vandring over vidda mellom vinterbeitene i øst, og kalvingsområdene og sommerbeitene i sør og vest. Hardangervidda er et typisk leveområde for villreinen, med lange og strenge vintre med knappe ressurser, kombinert med korte intense somre der det haster å ta til seg nok mat før neste vinter. Les mer

Fjellrev

Fjellreven har vært vernet siden 1930, likevel tyder mye på at det er problematisk å opprette en stabil fjellrevstamme på Hardangervidda. Myndighetene gjør forsøk på å sette ut valper og i 2014 ble det satt ut 30 valper på den sørlige delen av Hardangervidda. 

Meir informasjon om Fjellrev prosjektet sjå på herDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.