Hjem > Aktør > Haukeli Hytter og Hus > Hytta holder familien samlet


Trendy tradisjon til fjells!

Haukeli Hytter og Hus
Telefon: 90 91 19 33
E-post: postSPAMFILTER@haukelihytter.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: www.haukelihytter.no

Trykk for stort bilde


Hytta holder familien samlet

Forskere mener at hyttekos bidrar til livskvalitet. Det har Haukeli Hytter og Hus hevdet lenge og kan bekrefte den forskningen som nylig er blitt gjort!

Bedre familiesamhold

Snart sitter hundretusener av nordmenn rundt et påskedekket frokostbord, klare for å nyte lange dager i solveggen med en god påskekrim for hånd omgitt av familie og venner.

Barna gleder seg til Kvikklunsj, påskeegg og ski, og de voksne gleder seg til kvalitetstid med foreldre, barn og barnebarn. Forskerne ved NTNU mener hyttekosen kan bidra til familiesamholdet.

Kvalitetstid på hytta

Daglig leder i Haukeli Hytter og Hus, Knut Tore Apeland, støtter forskerne fullt ut i denne forskningen og sier han i stor grad merker at hyttebyggerne er svært bevisst på dette når de kommer til HHH for å starte planlegging og realisering av sin hyttedrøm.

–De fleste ønsker å skape et samlingspunkt for familien, mange lever spredt og i tillegg dominerer tidsklemma hverdagen. På hytta ønsker den bevisste hyttebyggeren å dyrke kvalitetstid med familien, enten det er paret, kjernefamilien eller storfamilien, sier Apeland

Større hytter med bedre standard

Forsker ved Norsk senter for bygdeforskning, Johan Fredrik Rye, mener at mange kan nok takke hytta for at svigermor og svigerdatter fortsatt er venner. Men at det er ikke sikkert at alle fjellhytter uten strøm og vann kan anbefales i denne sammenhengen.

Apeland forteller at i tillegg til at hyttene brukes mer enn før så blir også norske hytter stadig større. –En gjennomsnittelig størrelse på hyttene vi lafter i dag er ofte like stor eller større enn primærboligen deres. Videre sier Apeland at den beviste hyttebygger har store krav til hyttas komfort og brukervennlighet.

 – Det er viktig å kunne beholde privatlivet mellom generasjonene og det oppleves ikke alltid som familiekos dersom man må gå oppå hverandre. Og her støtter forskerne Apelands uttalelser og sier at en av grunnene til det er at foreldre/ besteforeldre ofte må ha store komfortable hytter for å få tenåringene med på tur.

Finner hyttedrømmers behov

I møter med engasjerte familieoverhoder forsøker Haukeli Hytter og Hus og Apeland å finne hver enkelt hyttedrømmers behov. –Vi har et uforpliktende møte eller samtale før vi begynner å tegne slik at vi kan kartlegge hvilken skreddersydd løsning byggherren ønsker.

Av: Elin Vassbotten Apeland, Haukeli Hytter og Hus AS

Kilder: Haukeli hytter og hus, ABC Nyheter og forskning.no.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.