Hjem > Aktør > Haukeli Husky > Våre turer


Drømmen om villmarksharmoni

Haukeli Husky
Telefon: 41511304
E-post: postSPAMFILTER@hundespann.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Arabygdvegen 800
3864 Rauland


Våre turer

Lær å kjenne og ta hånd om ditt eget hundespann, bli smittet av disse hundenes entusiasme og glede over å være i sitt rette element! Det å kjøre sitt egen hundespann, med venlige og hardtarbeidende Alaska huskier er noe av det mest fantastiske du kan oppleve. Setningen «Dette er det beste jeg noensinne har gjort» kommer ikke få ganger fra våre gjester.

Det kreves ingen erfaring fra hundekjøring spesielt eller nærkontakt med hunder generelt for å være med på våre turer. Dette gjelder selv om du styrer ditt eget spann. Nødvendig opplæring vil bli gitt. Det er erfaren guide med på alle turene. Guiden kjører først, så vil dine hunder følge naturlig etter, guiden er aldri lengre unna deg og ditt spann enn at han stopper og hjelper deg ved eventuelle utfordringer. Det eneste vi krever er normal fysisk form.

Haukeli Husky tilbyr ulike hundespannsturer fra vår kennel i  Tjønndalen. Vi kan spesialsy det turopplegget som passer akkurat deg og/ eller din gruppe. Ta kontakt for mer informasjon!

 Våre turer

 

Rundtur

En smakebit av hundekjøring!

Denne turen retter seg mot mennesker som er mer nysgjerrige på hundespannskjøring. Selve turen ute på fjellet tar ca. 1 time, men vi beregner ca. 1,5 time inkludert forberedelser og avslutning. Turen starter med instruksjoner og informasjon. To personer deler på å kjøre et hundespann, den ene styrer hundespannet mens den andre sitter på, vi bytter midtveis i turen.Man kan velge om man vil være passasjer hele turen. Så bærer det av sted på en rundtur i vakkert fjellterreng!

Prisen for denne turen er 600,- per pers. 300,- for barn  6-12 år. Barn under 6 år gratis. Minimum påmeldte er 2 voksne.

 

Halvdagstur

Det å kjøre sitt eget hundespann av vennlige, topptrente Alaska huskier gjennom villmarka er den mest fantastiske opplevelsen du kan forestille deg. Lær hvordan du seler på ditt egen spann, og styrer din egen slede. Kort tid etter suser du lydløst inn i villmarka.

Vi viser deg hvordan vi seler på hundene, og hvordan du styrer sleden din. Hundene dine følger naturlig etter vår profesjonelle guide, som alltid kjører først med sitt spann. Ingen tidligere erfaring med hundekjøring er påkrevd. Turen går i grenselandet mellom skogs- og fjellterreng i et vakkert villmarksområde. Vi legger inn stopp i vår lavvo med tenning av bål og enkel matservering. På denne turen deler to personer på å kjøre et hundespann, den ene styrer hundespannet, mens den andre sitter på, vi bytter underveis i turen. Om du ikke vil kjøre selv, kan du være passasjer hele veien. Vi har dresser/parkaser og varme sko til utleie om du skulle trenge det.

Start: 9.30 og 14.00

Varighet inkludert instruksjon: ca. 3,5 timer.

Pris: 1200,- per person, 600,- for barn opp til 12 år, barn under 6 år gratis, inkludert enkel matservering. Minimum 2 påmeldte.

Heldagstur

På denne turen får du virkelig føle hva hundekjøring dreier seg om. Du får kjører ditt eget hundespann med vennlige, topptrente Alaskan huskyer gjennom fantastisk natur!

Deltakerne får være med på å sele på hundene og kjører eget hundespann med 5-6 Alaska-huskyer. Vi lærer deg hvordan du setter på selen på hundene, og hvordan du styrer sleden. Ingen erfaring er påkrevd. Ved  større grupper er det 2 personer per slede som bytter på å kjøre. En styrer, og en er passasjer, så bytter vi underveis flere ganger. Vår guide kjører foran med sitt hundespann og dine hunder vil følge naturlig etter.  På denne turen får man oppleve både høyfjellsterreng samt litt lavereliggende skogsterreng – spennende naturkontraster!

Vi legger inn en stopp halvveis i turen i lavvo eller inne på fjellet om været tillater, der vi nyter en varm villmarkslunsj. Mens vi sitter rundt bålet og nyter maten, forteller vi deg hvordan vi trener hundene våre og hva som kreves for å få til et godt hundespann. .

Start: 9.30

Varighet inkludert instruksjon: ca. 6 timer.

Pris: 2000,- per person inkl. varm mat og drikke, halv pris for barn,  minimum 2 påmeldte.

Vi har varme sko og jakker til utlån om du skulle trenge det.

 

Overnattingstur

Hvis du er eventyrlysten, og har lyst på en virkelig unik opplevelse, da er en overnattingstur med hundespann virkelig perfekt for deg. Her vil du ta del i hele prosessen av å kjøre et hundespann. Du får ta del i foring og stell, samt å kjøre din egen slede gjennom noen fantastiske naturområdet. Opp på høyfjellet, ned i dalstrøk, over store vann. Her vil du lære hundene å kjenne. Du vil begynne å legge merke til de ulike personlighetene, og særtrekkene til den enkelte hund

Vi møtes hundegarden der deltagerne blir presentert for hundene og motsatt. Viktig informasjon og instruksjon om sledekjøring, atferd mellom mennesker og hunder vil bli gitt. Du får ansvar for ditt eget hundespann på turen.Før vi starter har vi en gjennomgang av hva hver enkelt har med av klær og utstyr, så vi kan supplere om nødvendig. Sleden pakkes, hundene seles på og turen kan starte. Så slipper vi opp sledebremsen og lar hundene dra oss inn i fjellet…

Utpå ettermiddagen kommer vi til plassen der vi skal overnatte. På disse turene jobber alle som et team når hundene skal stelles, fores og seles av eller på.
Du vil nå kunne bli kjent med hver enkelt hund i spannet ditt. Etterhvert husker du kanskje alle navnene, og du vil få respons når
du snakker med dem. Ved omsorg og godt stell vil du kunne føle hengivenheten fra hundene i ditt spann

Dette er ikke alltid solskinnsseilas. Været kan snu på sekunder, og det som var et raskt og fint spor, kan bli gjort om til tunge spor og svettedryppende arbeid. Vi hjelper hverandre og hundene, jobber i team og tilpasser turen kontinuerlig etter forholdene. Her må vi hele tiden spille på lag med naturen. Men det er nettopp dette som gjør hver tur helt unik, og desto mer spennende for våre gjester, og for guiden.

Varighet: 24 timer

Start: 1300

Prisen inkluderer:

  • Opplæring i hundekjøring
  • Klær og sko
  • Kjøring av eget hundespann
  • Middag, drikke og dessert
  • Frokost

Pris: 3000,- pr. person, inkludert middag, frokost og drikke, minimum 2 påmeldte

Om dette er turen for deg/dere, ikke nøl med å ta kontakt på telefon eller e-post.

Tur sommer/høst

Kjør ditt egent hundespann, med en av våre solide vogner.

Denne turen går på små fjellveier i naturskjønne fjellområder.
Ingen lyd av motor, bare lyden av hundene som jobber og halene som logrer – det er lyden av hundekjøring. Bli med på en fantastisk og minnerik opplevelse i fantastisk natur. Det er ikke nødvendig med erfaring, vi lærer deg det som trengs.

Det er 2 personer per vogn, en kjører, og en sitter passasjer, så bytter vi underveis.

Varighet: 2 timer

Pris: 500,- kr. per voksen, 250,- kr. for barn under 12 år. Familie: 2 voksne og 2 barn: 1200,-kr.

-

Haukeli Husky
Raulandsvegen 800
3864 Rauland
Daglig leder: Svein Magne Myklebust
Tlf: 41511304
postSPAMFILTER@hundespann.no <postSPAMFILTER@hundespann.no> (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

For nærmere informasjon om turalternativer, booking av turer eller annet: Kontakt daglig leder Svein Magne Myklebust på telefon 41511304 eller på følgende mailadresse:  postSPAMFILTER@hundespann.no <postSPAMFILTER@hundespann.no> (Fjern SPAMFILTER fra adressen)Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.