Hjem > Aktør > Haukeli Husky > Hundene


Drømmen om villmarksharmoni

Haukeli Husky
Telefon: 41511304
E-post: postSPAMFILTER@hundespann.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Arabygdvegen 800
3864 Rauland


Hundene

Haukeli Husky har for tiden 39 voksne hunder og 2 unghunder i full trening. Alle hundene er av rasen Alaska Husky, opprinnelig en blandingshund avlet frem for å takle de fysiske utfordringene forbundet med spannkjøring på best mulig måte. Hundene er meget lette å håndtere; de er lydige og lettlærte – og de brenner virkelig for å få gjøre det viktigste i livene deres så ofte som mulig – å trekke en slede. Rasen er enormt utholdende, i konkurranser er det bare disse hundene som benyttes mest – spesielt i forbindelse med langdistanseløp.

Alaska Husky er ingen registrert rase, men mer en type hund som er avlet fram med hensyn på bestemte bruksegenskaper. Rasens opprinnelse startet i Alaska, og var en blanding av indianernes polarhunder, Siberian Husky og fuglehunder.

I dag er denne rasen den hyppigst benyttede i forbindelse med hundespannskjøring. Fordi den avles frem med tanke på bruksegenskapene og ikke grunnet ”skjønnhet”, kan den variere kraftig i utseende. Den er helsemessig en frisk hundetype, og den er nærmest er fri for avlsbelastede sykdommer og har svært godt gemytt. Den har ikke det sterke jaktinstinktet man vanligvis forbinder med de polare hunderasene, noe som gjør den atskillig lettere å dressere og håndtere. Den er først og fremst en glad hund, og den elsker mennesker.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.